Onze winkel
Al je fietswensen binnen handbereik!

Over onze fietsenwinkel

Maar liefst 350 vierkante meter beslaat de winkel van Maikel de Fietsenmaker. Niet gek als je bedenkt dat zijn eerste winkel maar 75 vierkante meter groot was. Na jarenlang bij zijn opa en vader in de leer te zijn geweest, opende Maikel in 2008 zijn eerste winkel in Tuitjenhorn. Het pand deelde hij met zijn vrouw, die een cadeauwinkel runde. De afspraak: de winkel die het best loopt, mag uitbreiden. Het duurde niet lang voordat Michael zijn vrouw moest vertellen dat haar cadeauwinkel ook een fietsenwinkel werd. Toen de locatie in Tuitjenhorn te klein werd, trokken ze in het pand in Sint Maarten. Daar werken ze sinds 2014 met veel plezier samen.

Warm welkom voor fietsliefhebbers

Een warm welkom. Dat is wat Maikel en Saskia bieden. Of je nu komt voor een fietsbel of een complete fiets: de winkel van Maikel de fietsenmaker voelt aan als een huiskamer. Dat is ook de bedoeling. Je kunt hier in een ontspannen sfeer een mooie fiets uitzoeken, of wachten op een reparatie. Deze fietsen kun je bij ons kopen.

Werkplaats voor fietsreparatie

De open werkplaats draagt bij aan de fijne sfeer in de winkel. Alles wat we doen, kun je bekijken. Het fantastische fietsenmakers-team in actie bijvoorbeeld: Erick en Michael. Beide heeft Maikel zelf opgeleid. Hij leerde hen wat zijn opa hem leerde: logisch nadenken. Heel soms springt Maikel ook nog bij. Want er is nog steeds niemand die zo snel een nieuwe binnenband op een velg legt als hij. Hoe? Dat geheim blijft tussen hem en zijn opa.

Haal- en brengservice & leenfietsen

Woon je binnen een straal van 15 kilometer van de winkel? Dan komt Michael je fiets bij je thuis ophalen. Als je dat wilt, neemt hij zelfs een leenfiets voor je mee. Kun je die in de tussentijd gebruiken. Helemaal gratis natuurlijk. Service betekent alles voor Michael. Zelf je fiets hierheen brengen, mag uiteraard ook. Als het om een kleine reparatie gaat, proberen we dat meteen te doen. Even een binnenbandje vervangen bijvoorbeeld. Of snelbinders vastmaken. Heeft je fiets meer werk nodig? Maak een afspraak met de werkplaats.

Fietsen afstellen

Iedereen doet weleens iets dat niet zo handig is. Online een nieuwe fiets kopen bijvoorbeeld. Dat is een stukje goedkoper dan in de winkel, maar je beleeft er vaak ook minder plezier aan. Zo’n fiets is namelijk niet goed afgesteld. En dat kan zorgen voor (bijvoorbeeld) schouder- en rugklachten. Wij willen dat je lekker zit op je fiets, dus stellen we hem perfect voor je af. Ook als je hem niet in onze winkel hebt gekocht. Wedden dat je volgende fiets wel van Maikel de fietsenmaker komt?

Fiets huren

Heb je zin om samen met familie of vrienden een mooi stuk te fietsen? Dan kun je ook fietsen huren bij Maikel! Je krijgt er van ons zelfs gratis onze eigen Maikel-de-Fietsenmaker-routes bij. Zo tour je van knooppunt naar knooppunt door de mooiste stukken van de kop van Noord-Holland. Bekijk de mogelijkheden voor fietsverhuur.

Voor het kopen, huren of repareren van fietsen ben je van harte welkom in onze fietsenwinkel in Sint Maarten. Dit alles kan van dinsdag tot en met zaterdag.
Bekijk de openingstijden